Currencies:  
 

Verzenden & retouren

Verzending

Hallo, wij nemen graag rendementen binnen 15 dagen na ontvangst. Echter, kunnen we alleen accepteren rendement op niet-defecte items die in hun originele staat, niet gedragen, gewijzigd of gewassen, met aangehechte alle tags. De goederen moeten worden teruggestuurd in een mailing. Wij behouden ons het recht voor om meerdere retouren te weigeren op verschillende momenten van de ene order.

terugkeer

Uw tevredenheid is waar wij naar streven. Wij bieden een uitgebreid terugkeerbeleid aan u. Voordat u wilt zaken te retourneren, neem dan eerst contact met ons op om het probleem dat je hebt te bespreken. Koper is verantwoordelijk voor de verzendkosten voor geretourneerde artikel en een 15% administratiekosten zal worden afgetrokken van het terug te betalen bedrag, dus gelieve ons te contacteren met al uw vragen en opmerkingen voor het plaatsen van uw bestelling. De terugbetaling zal worden geplaatst op uw creditcard rekening binnen 25-30 dagen nadat we het rendement ontvangen. Voor uitwisseling, vergeet dan niet om de ORDER schrijven NO. en de reden voor de terugkeer op de verpakking. U kunt items terug te keren binnen 10 dagen na ontvangst van de producten, en daarvoor, stuur dan een e-mail ons retouradres te krijgen. Ze moeten worden teruggestuurd met hun originele verpakking en wij zullen blij zijn om terugbetaling of omruiling.

Richtlijn

1.Please contact met ons eerst naar de reden voor de terugkeer uit te leggen en krijgen de terugkeer toelating en terugkeer-aan te pakken.

2.Wanneer het retourneren van goederen, raden wij u aan het pakket zorgvuldig te verpakken als schade / verlies van de goederen tijdens het transport terug naar ons voor risico van de klant. Gelieve de volgende informatie met uw terugkeer: product code / naam van het product, bill-to naam, adres, ship-to naam, adres, ordernummer en gedetailleerde reden voor terugkeer.

3.Alle rendementen worden aanbevolen via een traceerbare vervoerder te worden gezonden. Onze winkel is niet verantwoordelijk voor de pakketten niet ontvangen of verstuurd via een niet-traceerbare vervoerder. De winst moet prepaid worden verzonden. Wij aanvaarden geen C.O.D leveringen.

Nadat wij uw teruggekeerd pakket te krijgen, zullen we u op de hoogte over uw teruggekeerd pakket. En dan moet je naar een andere bestelling te plaatsen voor het item dat u wilt ruilen voor. Gelieve hiervan een melding slechts beschadigd of defecte producten kunnen worden geretourneerd voor uitwisseling. E-mail ons de eerste plaats omdat het rendement zonder een terugkeer toestemming van ons niet zullen worden geaccepteerd of u kunt het retouradres niet krijgen. Alle items kunnen alleen worden ingewisseld voor vervanging op de gelijke prijs.

annulering

Als u graag een bestelling te annuleren, kunt u mailen naar onze service e-mailadres binnen 8 uur na het plaatsen van de bestelling. Maar we kunnen in rekening te brengen u een beetje administratiekosten als je niet de juiste annuleringsredenen kan bieden. Maak je geen zorgen! Zelfs na de 8 uur, zal onze vriendelijke klantenservice alles wat we kunnen doen om de items te stoppen wordt verwerkt en / of verscheept doen, maar er is geen garantie dat we in staat zijn om het op tijd te annuleren zal zijn.

Notitie

Verzending is niet gerestitueerd. 15% administratiekosten zal worden afgetrokken van de restitutie. Terug kan een tot twee weken te nemen om te verwerken en ten minste een maand voor het krediet om te verschijnen op uw account.

Back